Abril 2022

Ens plau comunicar-vos que un grup de socis del nostre club han obtingut el 4rt premi "Juanjo Garra d'Alpinisme i Expedicions" que otorga cada any la FEEC, per l'escalada de les 17 cascades obertes a les valls de la Lapònia Sueca a l'any 2021.


Posicions Premis Juanjo Garra 2021

Amb aquest premi, ja han estat 3 de les nostres expedicions les que han estat premiades per la FEEC als darrers anys (2017, 2020 i 2021).
Posicions Premis Juanjo Garra 2021
Desembre 2021

Vídeo de les 17 Cascades en gel obertes a Lapònia


Al següent enllaç podeu veure el vídeo sobre l'expedició d'un grup d'escaladors del Club @lpí virtual coordinat pel Rafa Vadillo a la qual es van aconseguir obrir 17 noves cascades a la zona del Kugsfallen a la Lapònia.

Vídeo sobre les 17 cascades obertes a l'expedició Lapònia 2021


Setembre 2021

Hielo y nómadas en el Ártico Ruso


Ens plau presentar-vos el llibre escrit pel nostre soci Rafa Vadillo sobre l'expedició que va portar a terme a l'Àrtic Rus, on es va explorar una freda i aïllada zona, a més de visitar els Nenet, una ètnia de pastors nòmades de rens d'aquesta regió del nord de Sibèria.


Llibre de Rafa Vadillo -Hielo y nómadas en el Ártico Ruso

Si esteu interessats en adquirir el llibre, el podeu trobar disponible a Amazon.
Contraportada del llibre de Rafa Vadillo -Hielo y nómadas en el Ártico Ruso
Gener 2021

Premi Juanjo Garra 2020


Hem tancat l'any 2020 amb la satisfacció del premi rebut per un dels nostres socis: en Rafa Vadillo, que ha estat premiat als Premis Juanjo Garra d'Alpinisme i Expedicions de la FEEC dins de la modalitat no competitiva.


Classificació Premis Juanjo Garra

Aquest premi se l'ha otorgat pel conjunt de cascades obertes al 2019 a Sibèria, Lapònia i l'Àrtic Rus, activitats que hem pogut seguir en aquesta mateixa web i al seu llibre.


Classificació Premis Juanjo Garra

Feu clic aquí per veure la Resolució dels premis Juanjo Garra 2020
Setembre 2019

Xè Ral·li 12h Escalada Terradets


Aquí podeu veure el vídeo del "X Ral·li 12h Escalada Terradets".I aquesta és la classificació dels participants al X Ral·li 12h Escalada Terradets

Classificació 2019

Més informació i fotos al web del Ral.li Terradets.
Setembre 2018

9è Ral·li 12h Escalada Terradets


Aquí podeu veure el vídeo del "IX Ral·li 12h Escalda Terradets".I aquesta és la classificació dels participants al IX Ral·li 12h Escalada Terradets

Classificació 2018

Més informació i fotos al web del Rally Terradets.
Setembre 2017

8è Ral·li 12h Escalada Terradets


Aquí podeu veure el vídeo del "VIII Ral·li 12h Escalda Terradets".I aquesta és la classificació dels participants al VIII Ral·li 12h Escalada Terradets

Classificació 2017

Més informació i fotos al web del Rally Terradets.
Juny 2017

Pòster del 8è RAL·LI 12h ESCALADA TERRADETS


Ja tenim pòster pel Ral·li 12 h Escalada Terradets d'enguany!!!!

Setembre 2016

7è Ral·li 12h Escalada Terradets


Aquí teniu veure el vídeo del "VII Ral·li La Sportiva 12h Escalda Terradets".Classificació dels participants al VII Ral·li La Sportiva 12h Escalada Terradets

Classificació 2016

Més informació i fotos al web del Rally Terradets.
Maig 2016

CASCADES DE GEL A LAPÒNIA


Socis del club van fer una incursió a Lapònia on van estar escalant algunes de les seves cascades de gel

Podeu fer una ullada a la crònica d'aquesta aventura a la nostra secció d'activitats

Gener 2016

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "SIБЭЯIД, ESCALADA EИ GEL A LA FROИTERA LLUИYAИA"


Us convidem a assistir a la projecció que els nostres socis Anton Fontdevila, Xavier Pérez Gil i Rafa Vadillo faràn a la Llibreria Altaïr de Barcelona, el dimarts 2 de febrero de 2016 a les 19.00 h.

     SIБЭЯIД, ESCALADA EИ GEL A LA FROИTERA LLUИYAИA

que recull les seves escalades de cascades de gel a Siberia, al gener del 2015


L'entrada és lliure
Desembre 2015

6è Ral·li 12h d'Escalada Terradets

El passat 19 de setembre es va cel·lebrar el "VI Ral·li 12h d'Escalda Terradets".

Per consultar la classificació general i la crònica de l'event podeu consultar el web del ral·li..


Aquest és el vídeo oficial de l'event

VI Ral·li 12h d'Escalada Terradets de Club @lpí Virtual a Vimeo.Noviembre 2015

SIBÈRIA, escalada en gel a la frontera llunyana


"SIBÈRIA, escalada en gel a la frontera llunyana", és la pel·licula que recull el viatge dels nostres socis Anton Fontdevila, Rafa Vadillo i Xavi Pérez Gil. No és una pel·lícula de columnes de gel extremes. És una pel·lícula de descobriment d’un lloc molt desconegut. D’amistat, que no sap de llocs, idiomes o cultures. De motivació sense parar atenció a la edat. De passió per l'escalada en gel més enllà dels graus. En definitiva, del que per a ells és l’ALPINISME.

Juliol 2015

Nou Rally 12h d'Escalada Terradets


Ja estem en marxa amb l'organització del nou "Rally 12h d'Escalda Terradets" que realitzarem el cap de setmana del 18-19-20 de Setembre.

Per informació i inscripcions, contactar per email a: rallyterradets@gmail.com

Febrer 2015

ESCALADA de GEL a SIBÈRIA


3 socis del nostre Club, acompanyats per l’alpinista rus Ivan Témerev, els primers no rusos en escalar cascades de gel a Sibèria.Més informació sobre aquesta activitat a la secció ACTIVITATS DELS SOCIS.Febrer 2015

Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida


El Rally 12h Escalada Terradets estará presente en el SALÓ de l'ESPORT i TURISME DE MUNTANYA de Lleida con una presentación audiovisual a cargo de nuestro compañero Marc Segarra.


La cita la tenéis el sábado día 7 de Febrero a las 17.00 horas.Pincha aquí o en la imagen para obtener el programa.Decembre 2014

MATERIAL D'OCASIÓ EN VENDA


BOTES DOBLES, marca VASQUE, model RADIATOR, nº 45, preu: 99€.


BOTES SIMPLES DE DONA, marca VASQUE, model M-POSSIBLE, nº 37,5, preu: 40€.


Interessats enviar un mail a: clubalpivirtual@gmail.com per coordinar l’enviament.Octubre 2014

Josep Manuel Anglada, 82 anys, Anglada-Guillamón 500m, V+


El veterà i actiu escalador Josep Manuel Anglada ha repetit la via Anglada-Guillamon de Terradets als 81 anys. Aquest emblemàtic itinerari va ser obert pel mateix Anglada i pel Francesc Guillamon el 14 de setembre de 1959. Es va tractar de la primera via efectuada a la paret de les Bagasses del congost de Terradets (Montsec) i consisteix en una escalada d’una envergadura considerable: 500 metres de longitud i V+ de dificultat.


El 15 de setembre passat, 55 anys després de la històrica obertura, en Josep Manuel va repetir la ruta amb més de 80 anys d’edat. Ho va fer en cordada de tres, juntament amb Xavier Pérez-Gil (67 anys) i Jordi Vidal (62 anys i oberturista de la via Vidal-Farreny també de Terradets) i els va acompanyar i enregistrar amb vídeo una altra cordada formada per Rafa Vadillo, Anton Fontdevila i Eduard Miguel.


Josep Manuel Anglada, un dels màxims referents de l’escalada i l’alpinisme català i estatal dels anys 60 i 70, demostra amb aquesta realització que encara li queda corda per estona.
Octubre 2014

CLASSIFICACIÓ del V RALLY ARC'TERYX 12H ESCALADA TERRADETS


El dia 21 de setembre es va celebrar el V RALLY ARC'TERYX 12H ESCALADA TERRADETS.

Aquí teniu la classificació general.

Per més informació, vídeo i fotos visiteu el web rallyterradets.com.
Juliol 2014

Ja estan obertes les inscripcions per a participar al nostre 5è Rally Arc'teryx 12h Escalada Terradets. Aquest any, la recepció dels participants estarà situada als jardins del l'Hotel Terradets, a la vora del llac i a 3 kms de la paret de Les Bagasses.

Estem elaborant un programa alternatiu per acompanyants i escaladors/es no participants, però que vulguin compartir aquesta festa de la escalada en paret.

Per a inscripcions i més informació, cal contactar al email: rallyterradets@gmail.com.
Març 2014

ENQUESTA ACCIDENTS EN MUNTANYA (UAB)

S'està portant a terme un estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre accidents de muntanya, alpinisme, esquí i en escaladors (en general activitats de muntanya) i es demana als esportistes practicants d'aquests esports que responguin a un qüestionari simple (temps estimat per omplir-ho: 10 minuts). El qüestionari és totalment anònim i s'agrairia que el feu córrer entre els vostres contactes, sobretot si es coneix persones que hagin tingut algun tipus d'incident fent muntanya. Per omplir el qüestionari, s'ha d'anar al següent link:

Qüestionari

Moltes gràcies per la vostra col·laboracióFebrer 2014

LA FEEC OBRE EL TERMINI D’INSCRIPCIONS AL GRUP FEMENI DE TECNIFICACIÓ D’ALPINISME DE CATALUNYA

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya convoca, un any més, les proves d’accés al Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC). El GFTAC va néixer l’any 2008 arran de l’èxit del programa Dona i esports de muntanya i ha anat agrupant cada any més noies i dones interessades en viure i aprendre de l’alpinisme.Les proves tindran lloc els dies 5 i 6 d’abril. Aquest any el GFTAC obrirà les portes de la tecnificació a totes aquelles joves sense gaire experiència en alguna o vàries disciplines de l’alpinisme, però que compten amb una gran motivació i aptitud per a la pràctica d’aquest.

Més informació aquíNovembre 2013

Premi "Juanjo Garra"

La FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) ha obert la convocatoria per presentar sol·licituds de subvencions per a les activitats d'alt nivel i expedicions-2013. Les activitats s'han d'haver portat a terme entre el 15 de novembre del 2012 i el 15 d'octubre de 2013.


Informació, bases i formulari dispinibles al web de la FEECOctubre 2013

4a POSICIÓ PER A LES NOIES i 9a PER ALS NOIS AL "Mountainneering WORLD CHAMPIONSHIP" de Crimea

Després de 5 dies de competició, en els què el fred, la pluja i una mica de neu han marcat el campionat, la participació d'Anna Bonet, Fiona Pujo, Antton Zabala i Ekaitz Maiz s'ha saldat amb la 4a posició per les noies i la 9a posició per als nois.

Aquesta competició, organitzada per la Ukrainian Mountaineering and Climbing Federation i l'Euro-Asian Association of Mountaineering and Climbing, s'ha realitzat entre els dies 29 de setembre i 7 d'octubre prop de Ialta al sud de la República Autònoma de Crimea a Ukraina, amb una participació de 20 equips masculins i 7 femenins.

El campionat va començar amb una modalitat anomenada "Crono-Escola" que consisteix a escalar 2 llargs de corda per fissures en les quals els escaladors han d'auto–protegir-se amb friends, empotradors, etc. amb una distància no superior als 2,5 m entre cada assegurança pròpia. Com a mesura de seguretat, els jutges s'han instal•lat alguns parabolts. En cas de caiguda, si la detenció la realitza algun parabolt de seguretat, els escaladors no poden continuar la seva escalada. Per contra, si la detenció la realitza el material col•locat pels propis escaladors, aquests poden continuar l'escalada amb una penalització de temps. El segon de la cordada pot pujar utilitzant yumars o agafant-se a les assegurances col•locades, inclosos els parabolts dels jutges. Al final, les cordades es classifiquen en funció del temps invertit en l'escalada més les possibles penalitzacions.

En aquesta modalitat, Ekaitz i Antton van donar la sorpresa al quedar classificats en 2a posició, tot i no estar habituats a les complexes normes de la competició, mentre que Fiona i Anna ho van fer en 5a posició tot i competir les últimes de la seva sèrie, amb les últimes llums del dia i just en el moment en què va començar a caure una lleu pluja que va poder ocasionar la relliscada de Fiona en el pas més fi de la seva via. Els jutges les van oferir la possibilitat de tornar a repetir la seva via al dia següent, però van decidir deixar-ho com estava davant la previsió de pitjor temps que hi havia.

A continuació van venir 4 dies d'escalades a parets d'entre 250 i 500 m, amb rutes d'auto-protecció i amb trams d'escalada artificial. Cada via té una puntuació en què suma sobretot, la quantitat de material fix que tenen les vies (reunions equipades o no, passos difícils assegurats, etc) així com la quantitat de llargs amb escalada artificial.

El pas d'un front fred que ha travessat tota Ukraina en els últims dies, va endurir les condicions de les escalades, un fet que ha influït decisivament en el resultat final. A les dures condicions climatològiques cal afegir el fet que els escaladors ukrainesos juguen amb avantatge, ja que coneixen perfectament les vies i les han escalat en més d'una ocasió i que l'equip rus portava des de primers de setembre escalant a la zona per entrenar les vies, cosa que ha estat evident en ser aquests equips els que han copat les primeres posicions.

En definitiva, una experiència molt interessant i un paper més que digne dels nostres escaladors donades les circumstàncies.

Aquesta participació ha estat possible gràcies a la invitació que la Federació de Muntanya de Rússia ha realitzat als guanyadors del passat Rally Arc'teryx 12h Escalada Terradets-2013, com a retorn per la invitació que el Club @lpí Virtual, organitzador d'aquesta competició, va realitzar als equips de Rússia. Aquest acord de col•laboració ha quedat formalitzat de manera que els guanyadors del Ral•li Terradets seran convidats cada any al Campionat de Crimea i els guanyadors a Crimea seran convidats cada any a Terradets.

La resta de participants en aquest Campionat han estat:

 • Ukraina (3 equips d'homes i 2 equips de dones)
 • Rússia (3 equips d'homes i 2 equips de dones)
 • Bielorússia (2 equips d'homes i 1 equip de dones)
 • Bulgària (2 equips d'homes)
 • Kazakhstan (1 equip d'homes)
 • Kirgistán (2 equips d'homes)
 • Letònia (2 equips d'homes i 1 equip de dones)
 • Lituània (1 equip d'homes)
 • Uzbekistan (1 equip d'homes)
 • Moldàvia (1 equip d'homes)
 • Mongòlia (1 equip d'homes)
Setembre 2013

Els guanyadors del Rally Arc'teryx 12h Escalada Terradets, convidats a Crimea

Corresponent a la invitació que l'organització del "Ral·li Arc'teryx 12 h Escalada Terradets-2013" va realitzar a 2 cordades de la Federació Russa d'Alpinisme, aquesta mateixa ha convidat al "Mountaineering World Championship-2013" als guanyadors en Terradets: Ekaitz Maiz i Antton Zabala. També els acompanyaran una cordada femenina formada per Anna Bonet i Fiona Pujol integrants en el GFTAC (Centre Femení de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya).

Aquest Campionat, molt diferent i amb un caràcter més competitiu que el Ral·li Arc'teryx 12 h Escalada Terradets , es celebrarà a la República Autònoma de Crimea, al sud de Ukraina. Les escalades començaran el dia 30 de setembre i finalitzaran el dia 6 d'octubre. Les vies d'escalada solen barrejar l'escalada lliure amb l'escalada artificial, en parets de fins a 500 mts.

La coordinació va a càrrec del Club Alpí Virtual (organitzador del Ral·li Arc'teryx 12h Escalada Terradets) i les dues cordades compten amb el suport de l'Euskal Mendizale Federazioa i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Vídeo presentació de la competició de Crimea


Web Rally Terradets: www.rallyterradets.com
Juliol 2013

Abierta la convocatoria para participar en los Premios FEDME 2013

El periodo de recepción de candidaturas se cerrará el 10 de noviembre.

Cada año la FEDME recompensa aquellas actividades deportivas que sus afiliados han realizado en el transcurso del año y que destacan por la naturaleza extraordinaria y su mérito deportivo. Los Premios FEDME a las Mejores Actividades Alpinísticas y de Escalada son concedidos por el Comité de Actividades de Alto Nivel en las categorías de escalada deportiva y bloque, escalada en pared, escalada en hielo y dry tooling, alpinismo europeo, alpinismo extraeuropeo y himalayismo.

Destinatarios

Pueden optar a los premios los afiliados que posean la licencia federativa FEDME vigente -expedida antes de haber realizado la actividad- con la modalidad de seguro deportivo acorde a esta.

Periodo y plazo de presentación

Los aspirantes a los galardones tienen como fecha límite el próximo 10 de noviembre de 2013 a las 24:00h, para la entrega de la documentación a través de la página web www.premiosfedme.es para optar a la candidatura de los Premios FEDME a las mejores actividades Alpinísticas y de Escalada 2013. Cualquier inscripción fuera de plazo se considerará nula.

Inscripción

La inscripción a los premios será exclusivamente on-line. Se tienen que rellenar obligatoriamente todos los campos. Las imágenes deben estar en formato JPG y tener un máximo de 1MB de resolución.

Para más información: web de Premios FEDME 2013
Juny 2013

Video del Ral·ly Arc'teryx 12h Escalada Terradets 2013

Ja tenim llest el video de la IV edició del Ral·ly Arc'teryx Terradets 12h d'escalda i de la I edició del 24h Regina Artificial Festival. Esperem que us agradi!
Gener 2013

Lowe Alpine busca expedicions per a testar una nova motxilla.

La firma d'outdoor posa a disposició de qui tingui programat un trekking de llarga distància o una expedició exigent (com a una ascensió a un pic de l'Himalaya o una expedició polar per aquest 2013) i encara no disposi de patrocinador, la possibilitat de realitzar una col·laboració mitjançant un test en condicions d'alta exigència. Els expedicionaris interessats hauran d'enviar un correu electrònic, en anglès, detallant el seu projecte i un breu resumen de la experiència a:

packtesting@lowealpine.co.uk.